TripAdvisor

Padangbai & Candidasa

Aan de kust van Padang Bay en Candidasa heb je hele mooie riffen, al moeten we wel rekening houden met stromingen. Hierdoor hebben we wel kans om grotere vissen te vinden zoals whitetip reefsharks, Mola mola’s en eagle rays. Verder vind je veel vis in grote scholen bij de prachtige gezonde en volle koraalriffen.

 

DG-10Blue Lagoon, Padang Bay

Blue Lagoon is een baai aan de kust van Padang Bay. Vanuit de haven van Padang Bay is het 10 minuten varen naar deze zandhelling met vele koraalblokken. We vinden hier vaak schildpadden, whitetip reefsharks. Ook spotten we er regelmatig de crocodilefish op de zandbodem. Een prima duikplaats voor beginners omdat er weinig stroming is in de baai. Met de meer ervaren duikers kunnen we iets verder uit de baai zwemmen om de wat grotere vissen te spotten in de stroming.

 

Gili Tepekong en Gili Mimpang, Candidasa  

Gili Tepekong en Gili Mimpang zijn twee rotsformaties ongeveer 15 minuten varen van de kust van Candidasa. De duikplaatsen staan bekend om de sterke stromingen, dus moet er rekening gehouden worden met de getijdentabellen. Deze duikplaatsen zijn voor gevorderde duikers. Prachtig met koraal begroeide rotsformaties zorgen voor een fantastisch onderwaterlandschap. In het seizoen, van juli tot en met oktober, spotten we hier zelfs Mola mola’s of manta rays. Verder zijn er vaak scholen tonijn en makrelen maar ook whitetip reefsharks en eagle rays. Spectaculaire duikspots!

 

DG-11Gili Biaha, Candidasa

Ook een rotsformatie voor de kust van Candidasa. Gili Biaha heeft een onderwatergrot waar regelmatig whitetip reefsharks rusten. De grot bevindt zich op 7 meter diepte en is alleen bereikbaar als de golven het toelaten. De steile wand rondom de rots is begroeid met kleine koralen en zit vol met bijzondere nudibranches.

 

 

 

 

Gili Selang, Selang

Het meest oostelijkste punt van Bali is het eilandje Gili Selang. Gili Selang heeft eigenlijk twee duikplaatsen: de rustige baai aan de noord-westkant met een prachtige vlakke koraaltuin, en de zuidkant met een steile wand. Desterke stroming hier zorgt voor veel spektakel. Het is een dynamische duik met veelal grote vis zoals whitetip reefsharks en, enorme tonijnen.