TripAdvisor

Noordwest Bali

Dit duikgebied is zeer gevarieerd. Van top macrosspots to prachtig begroeide steilwanden en koraaltuinen, van haaien tot zeepaardjes: Noord-West Bali biedt voor ieder wat wils. Ideaal voor fotografen: leef je uit met je groothoek-of macrolens!

DG-7Menjangan

Menjangan is een eiland gelegen in het National Park Bali Barat .Het eiland heeft prachtige witte zandstranden. Rondom het eiland zijn wel 8 verschillende duikspots, te bereiken met de lokale boten die vertrekken uit de haven van Pemuteran. Je vind er prachtig begroeide steilwanden, koraaltuinen en kleine onderwatergrotten . De veelvoud en diversiteit van zachte en harde koralen maakt deze lokatie uniek.

Pemuteran

Pemuteran is vooral bekend door het Bio-Rock project waarin de door El Niño beschadigde riffen worden hertsteld. Op verschillende metalen constructies wordt een laagstroom gezet om de groei van de koralen te versnellen. Inmiddels zijn deze constructies uitgegroeid tot ware riffen die vele interesante zeebewoners herbergen.Met de jukung kunnen we overigens ook uitvaren naar verder gelegen riffen.

 

 

 

DG-8Puri Jati, Seririt

Dit is een muckdive vanaf het strand: een waar macro paradijs. De grote zandvlakte varieert van 3 tot 12 meter diep. Hier vind je zeepaardjes, coconut octopus, mimic octopus, frogfish en nog veel meer critters. Heel interessant en altijd verrassend!!

 

 

 

 

DG-9Secret Bay, Gilimanuk   

Vanuit Gilimanuk vertrekt de veerboot naar Java. De baai waar wij duiken is om de hoek van deze haven. Net als Puri jati is dit een waar macro paradijs. Met een diepte variërend van 3 tot 8 meter. Hier vinden we de meest bijzondere critters voor jou. Frogfish, ghost pipefish, zeepaardjes en nog veel meer interessante critters…. Houd je camara in de aanslag!