TripAdvisor

Nusa Penida & Nusa Lembongan

DG-12

 

Tussen deze twee eilanden ligt een diep kanaal, waar stromingen kunnen voorkomen tot wel 10 knopen. De duikgebieden staan dus bekend om de sterke stromingen en grote vis. In het seizoen, van juli tot en met oktober,heb je hier de grootste kans Mola mola’s en manta roggen te zien. Verder zijn de wanden en hellingen begroeid met fantastische koraaltuinen.

 

 

Crystal Bay, Nusa Penida

DG-13

Crystal Bay is een baai langs het kanaal, in de schaduw van de sterkste stroming. In de baai vind je een helling met prachtige koraalblokken en enorme tafelkoralen. Richting het kanaal duiken we langzaam langs een steile helling met lage koraal begroeïng op zoek naar de Mola mola. We moeten wel de sterkte van de stroming in de gaten houden. Als we geluk hebben vinden we een Mola mola en duiken we weer richting de baai en de vlakke koraaltuinen. Houd hier rekening met lage water temperaturen in het Mola Mola seizoen de water temperatuur schommelt tussen de 17 en 23 graden.

 

DG--14Manta Point, Nusa Penida

Manta point bij Nusa Penida, er zijn diverse cleaningstations waar de manta roggen komen.Op basis van ervaring en natuurlijk het laatste nieuws bepalen we waar we gaan duiken. Alle cleaningstations liggen op beschutte plekken. Wel moet er vaak rekening gehouden worden met deining van de golven.